روش بررسی و آنالیز سئوی سایت رقبا
سئو (بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو) یکی از رقابتی ترین کانال های بازاریابی آنلاین است که برای پیروزی در این رقابت، تمامی جوانب آن را در نظر بگیرید و به طور مداوم به بررسی سایت خود و همچنین سایت رقبا بپردازید.
یکی از مهم ترین اقدامات در پروسه سئوی هر سایتی، آنالیز وضعیت سئوی سایت رقبا است. این پروسه باید به صورت کاملاً دقیق انجام شود زیرا خروجی آن اهداف سئو شما را تعیین کرده و از طرفی به شما در تعیین استراتژی کلی سئوی سایتتان کمک می کند.
بسته به نوع، حوزه فعالیت و چشم اندازه پروسه سئو، آنالیز رقبا با توجه به تعداد فاکتورهای موجود جهت بررسی، ممکن است کاری پیچیده و زمانبر باشد.
از این رو برای تسهیل اجرای روند آنالیز سئو سایت رقیب های خود، اینفوگرافیک زیر با در نظر گرفتن فاکتورهای متعدد همچون شناسایی رقیب ها، جمع آوری کلیدواژه ها، بررسی میزان اهمیت این کلیدواژه و انتخاب نهایی آنها تهیه شده است.
چهار مرحله اصلی برای آنالیز سئو سایت رقیب ها
همانطور که در اینفوگرافیک بالا نیز مشاهده کردید، آنالیز سئوی سایت رقبا در چهار مرحله اصلی دسته بندی می شود.
-
شناسایی رقبای بالقوه در سئو
این مرحله ابتدایی خصوصا اگر تازه شروع به کار بر روی سئوی سایتی کرده اید که اطلاعات کافی و یا آشنایی کاملی با آن حوزه ندارید، دارای اهمیت بسیار زیادی است.
در نظر داشته باشید رقیب شما الزاما شرکت ها و یا وب سایت هایی که یک سبک محتوا، خدمات و یا محصولات کاملا مشابه با شما را ارائه می دهند، نیستند بلکه رقیب های واقعی از نظر سئو سایت هایی هستند که با جستجوی کلیدواژه هدف شما در صفحه نتایج جستجو نمایش دارند.
-
تحلیل سئو سایت رقبا
پس از این که رقبای بالقوه خود را شناسایی کردید، حالا باید سایت هایی که دارای رتبه به خصوصی در کلیدواژه های هدف شما هستند را فیلتر کرده تا رقبای واقعی سایت خود را شناسایی کنید.
علاوه بر آن، در این مرحله می توانید با تحقیقات کلیدواژه، لیست کلیدواژه های هدف خود را برای پروژه گسترش دهید. برای انجام این کار باید از منابعی فراتر از داده های ارگانیک فعلی و همچنین اطلاعات رقبای خود که به آن دسترسی دارید، استفاده کنید. بررسی کلیدواژه هایی که نه شما و نه رقیب هایتان در آن ها رتبه ای ندارید می تواند فرصت های جدید را در پروسه سئو سایت شما ایجاد کند.
-
مقایسه سایت خود با سایت رقبا
اکنون که سایت های رقیب خود را شناسایی و لیست کلیدواژه های هدف خود را تهیه کردید. باید سایت خود را با استفاده از داده های مرتبط جهت اولویت بندی کلیدواژه های هدف با سایت رقیب هایتان مقایسه کنید. این فرآیند به صورت کلی شامل بررسی ارتباط کلیدواژه ها با محصولات یا خدمات خود، رتبه فعلی، دامنه جستجو آن ها، صفحات رتبه بندی، محبوبیت لینک ها، بهینه سازی محتوا و مشخصات صفحه نتایج جستجو می شود.
-
انتخاب کلیدواژه های هدف
پس از طی کردن سه مرحله بالا، حالا زمان آن رسیده تا داده های جمع آوری شده از سایت خودتان و رقیب هایتان را بررسی کنید. نتیجه این بررسی باید پیدا کردن بهترین کلیدواژه برای اجرا پروسه سئو در کوتاه مدت و بلند مدت باشد. کلیدواژه های منتخب شما باید بیشترین میزان جستجو و سودآوری را داشته باشند.
ابزارهای بررسی سئوی سایت رقبا
به جز ابزارهای مرسوم موتورهای جستجو همچون وبمستر تولز و گوگل آنالیتیکس، ابزارهای دیگری نیز وجود دارند که می توانید با استفاده از آن ها پروسه آنالیز سئو را تسهیل بخشید. در ادامه به معرفی برخی از این ابزارها می پردازیم:
- جهت شناسایی رقیب ها می توانید از ابزارهایی همچون Domain SEO Analysis ،Alexa Top Sites و SimilarWeb Websites Ranking & Sites Profile استفاده کنید.
- جهت شناسایی کلیدواژه ها می توانید از ابزاهایی همچون SEMRush for keyword data ،SuggestMrx و Ubersuggest استفاده کنید.
- جهت بررسی رتبه بندی ها می توانید از ابزارهایی همچون Authority labs ،Positionly و Advanced Web Ranking استفاده کنید.
- جهت بررسی میزان محبوبیت می توانید از ابزارهایی همچون Moz SEO Toolbar ،OpenSiteExplorer ،CognitiveSEO Backlink Explorer و MajesticSEO استفاده کنید.
- جهت بررسی بهینه بودن صفحات می توانید از ابزارهایی همچون Moz On-Page Grader ،SEOchat’s Page Comparison tool و Web page SEO analysis tool استفاده کنید.
با توجه به رایگان نبودن تمامی ابزارهای بالا، در نظر داشته باشید برخی از این ابزارها زبان فارسی را پشتیبانی نمی کنند، لذا پیشنهاد می شود حتما پیش از خرید پلن از پشتیبانی زبان فارسی آن اطمینان حاصل کنید.
در مقاله دیگری به معرفی بهترین ابزارهای سئو پرداخته ایم که با استفاده از آن ها می توانید بر روی سئوی سایت خود فعالیت مفیدتری داشته باشید. مطالعه این مطلب را به شکا پیشنهاد می کنیم.
امیدوارم این مقاله به شما در آنالیز سئو سایت های رقبا کمک کرده باشد.
منبع : moz
ارسال دیدگاه :